Γίγαντες φούρνου
Περιγραφή
Η γνωστή συνταγή..
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
- 1 Ματσάκι μαιντανό
- 2 Ντομάτες
- 1 κουτί κόν κασέ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1κ.σ. πελτέ
- φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 πιπερίτσα
Πως το κάνουμε:
- Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
- Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Στην
Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον
ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την
αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
- Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατευουμε καλά να πάνε όλα παντού.
- Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε
γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλευρι.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Καλή σας όρεξη...
Λίγα μυστικά ακόμα