Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

 
                           Ψάρι Μπιάνκο, Κερκυραϊκό!

Περιγραφή

Φαγητό παραδοσιακό της Κέρκυρας, ψάρι με λευκή σάλτσα. Μια εναλλακτική πρόταση για το ψάρι!

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ψάρι σε φέτες ( συναγρίδα, σφυρίδα ή κάτι σχετικό. Γίνεται και με ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο)
  • Πατάτες σε φέτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό φλυτζάνι λάδι
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι, ρίγανη, δεντρόλίβανο τριμμένο
  • Χυμό δύο λεμονιών

Πως το κάνουμε:

  1. Σωτάρουμε τις πατάτες στο λάδι, προσθέτοντας το σκόρδο, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες, και προσθέτουμε το ψάρι.
  2. Αφήνουμε να βράσει να μείνει με λίγο ζουμάκι και ρίχνουμε το χυμό. Αφήνουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα του και σερβίρουμε συνοδεύοντας με λευκό κρασί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το φαγητό το φτιάχνουμε στην Κέρκυρα συχνά. Είναι όμως το ειδικό φαγητό για την ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτή την ημέρα το μαγειρεύουμε με το ξερό ψάρι στακοφίσι, που υπάρχει μόνο στην Κέρκυρα. Σ' αυτη την περίπτωση το λάδι που χρησιμοποιείται είναι σε βάρος όσο και το ψάρι πριν μουσκευτεί σε νερό πριν το μαγειρέψουμε. Επίσης το μαγειρεύουμε τις ημέρες που τρώμε παραδοσιακά ψάρι, των Βαίων, 25 Μαρτίου. Είναι πολύ καλό και για τα παιδιά γιατί το ψάρι φέτα δεν έχει πολλά κόκκαλα ενώ κάνει ωραία σαλτσούλα για βούτημα!!!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Seat
Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!