Ψάρι Μπιάνκο, Κερκυραϊκό!
Περιγραφή
Φαγητό παραδοσιακό της Κέρκυρας, ψάρι με λευκή σάλτσα. Μια εναλλακτική πρόταση για το ψάρι!
Τι χρειαζόμαστε:
- Ψάρι σε φέτες ( συναγρίδα, σφυρίδα ή κάτι σχετικό. Γίνεται και με ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο)
- Πατάτες σε φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- Μισό φλυτζάνι λάδι
- Αλάτι, λευκό πιπέρι, ρίγανη, δεντρόλίβανο τριμμένο
- Χυμό δύο λεμονιών
Πως το κάνουμε:
- Σωτάρουμε τις πατάτες στο
λάδι, προσθέτοντας το σκόρδο, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και
το πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τις πατάτες, και
προσθέτουμε το ψάρι.
- Αφήνουμε να βράσει να μείνει με λίγο
ζουμάκι και ρίχνουμε το χυμό. Αφήνουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα του
και σερβίρουμε συνοδεύοντας με λευκό κρασί.
Λίγα μυστικά ακόμα