Κοτόπουλο του κυνηγού
Περιγραφή
Κοτόπουλο με μυρωδικά του βουνού.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουτιά ντομάτας κονκασέ
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
- 2 καρότα σε κύβους
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη κάππαρη
- λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πως το κάνουμε:
- Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με το κοτόπουλο.
- Σβήνουμε το φαγητό με το κόκκινο κρασί και όταν βράσει καλά προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο φαγητό μας την ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Όταν το κοτόπουλο έχει βράσει καλά προσθέτουμε την κάππαρη και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και "κουνέλι του κυνηγού", φτάνει να προσθέσετε στην εν λόγω συνταγή και 7-8 μαύρες ελιές 5 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό.