Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια
                  
                   Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια

Περιγραφή

Νοστιμο, γρήγορο, πικάντικο... απλά ΤΕΛΕΙΟ!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση
  • 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • αλάτι-πιπέρι(προαιρ.)
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σωτάρισμα


Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με πάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, το κάρι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και μετά από 4-5 λεπτά το κόρνφλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Σερβίρουμε με ρύζι κατά προτίμηση αμερικανικού τύπου ή μπασμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτοπουλο σε κύβο προσοχή με το αλάτι! Έχει ήδη αρκετό ο κύβος






Seat
Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!