Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Λαυράκι με σάλτσα μουστάρδας
                        Λαυράκι με σάλτσα μουστάρδας


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λαυράκι (400γρ. περίπου)
    2 κ.σ. αλεύρι
    1/2 φλ/κι σπορέλαιο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κ/κι μουστάρδα με σπόρους
    1/2 φλ/κι άσπρο ξηρό κρασί
    2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
    6 ντοματίνια
    1 φλ/νι σπανάκι βρασμένο
    αλάτι, πιπέρι


Πως το κάνουμε:

  1. Χαράζετε το λαυράκι κατά όλο του το πλάτος με μυτερό μαχαίρι και το αλατοπιπερώνετε. Το αλευρώνετε, ζεσταίνετε το σπορέλαιο σ'ένα τηγάνι και το ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο πλευρές.
  2. Αφαιρείτε το λάδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και τη μουστάρδα. Σοτάρετε ελαφρά.
  3. Προσθέτετε τα ντοματίνια και σβήνετε με κρασί. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι δεν πρέπει να κάψει πολύ διότι το ψάρι θα καεί εξωτερικά και θα μείνει ωμό. Γίνεται και με άλλο ψάρι




Seat
Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!