
Πέρκα αλα κρεμ
Περιγραφή
Γρήγορη συνταγή, παραλλαγή μίας Γαλλικής. Απλά δοκιμάστε τη!Τι χρειαζόμαστε:
- 6 φιλέτα πέρκας
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
- 1 ποτήρι κρασιού καλό ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι & πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Σ' ένα ευρύχωρο σκεύος (κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι) ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε ελαφρά τα φιλέτα της πέρκας.
- Στη συνέχεια ρίχνετε και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια. Όταν αυτά γυαλίσουν σβήνετε με το κρασί. Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προς το τέλος προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε τη σάλτσα να πήξει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγο χοντροκομμένο πιπέρι και αρκετό μαϊντανό.


Λίγα μυστικά ακόμα