Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Πέρκα αλα κρεμ

                                                                Πέρκα αλα κρεμ



Περιγραφή

Γρήγορη συνταγή, παραλλαγή μίας Γαλλικής. Απλά δοκιμάστε τη!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλέτα πέρκας
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
  • 1 ποτήρι κρασιού καλό ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι & πιπέρι


Πως το κάνουμε:

  1. Σ' ένα ευρύχωρο σκεύος (κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι) ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε ελαφρά τα φιλέτα της πέρκας.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια. Όταν αυτά γυαλίσουν σβήνετε με το κρασί. Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Προς το τέλος προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε τη σάλτσα να πήξει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγο χοντροκομμένο πιπέρι και αρκετό μαϊντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή είχα βρεί στο site του gourmet, φτιαγμένη με φιλέτα γλώσσας. Προτιμώ την πέρκα, αλλά η γλώσσα είναι και μία εναλλακτική επιλογή για όσους την προτιμούν.




Seat
Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!