Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

                                        Αρακάς με μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 kg αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 φρέσκα μανιτάρια αγκάρικους σαμπινιόν
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθο
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • λίγο λάδι
  • νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει σχεδόν την ποσότητα του φαγητού
  • λίγο αλάτι


Πως το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια τα οποία έχουν κοπεί σε κομματάκια σε λάδι
  2. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην κατσαρόλα για λίγο
  3. Ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει λίγο το φαγητό
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομματάκια, το αλάτι και το μάραθο και ανακατεύουμε λίγο
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 20-25 λεπτά τουλάχιστον σε μέτρια φωτιά
  6. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο βράσης αναλόγως της κουζίνας σας

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκια ντομάτα στη συνταγή



Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!