Αρακάς με μανιτάρια
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 kg αρακάς κατεψυγμένος
- 2 φρέσκα μανιτάρια αγκάρικους σαμπινιόν
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας μάραθο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- λίγο λάδι
- νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει σχεδόν την ποσότητα του φαγητού
- λίγο αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια τα οποία έχουν κοπεί σε κομματάκια σε λάδι
- Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε όλα τα υλικά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στην κατσαρόλα για λίγο
- Ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει λίγο το φαγητό
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομματάκια, το αλάτι και το μάραθο και ανακατεύουμε λίγο
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 20-25 λεπτά τουλάχιστον σε μέτρια φωτιά
- Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο βράσης αναλόγως της κουζίνας σας



Λίγα μυστικά ακόμα