Μοσχάρι μπουργκινιόν
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
- 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα)
- 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση)
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι - πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά.
- Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
- Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Λίγα μυστικά ακόμα