Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι μπουργκινιόν 
                                                            Μοσχάρι μπουργκινιόν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
  • 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα)
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι



Πως το κάνουμε:

  1. Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
  5. Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μοιάζει σαν ένα απλό κοκκινιστο αλλά πιστεψτε με, η λεπτή γεύση του θα σας συναρπάσει. Είναι κλασσικό γαλλικό φαγητό που το έφιαχνε συχνά η μητέρα μου.




Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!