Tρουμπετίνες για καλοφαγάδες
Περιγραφή
Πρόκειται για μιά συνταγή ζυμαρικών με ωραία υλικά, για καλοφαγάδες! Νοστιμότατη και χορταστική.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο ζυμαρικα Τρουμπετίνα
- 800 γραμ.κιμά φρέσκο
- 1 κρεμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκινη πιπεριά
- 2 ντομάτες κόκινες τριμένες η κον-κασέ
- 1 κουταλιά γεμάτη πάστα
- 1 κούπα λάδι
- μαιντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
- 500 γραμ.μαλακα τυριά
- 100 γραμ.τυρί φέτα
- 100 γραμ.ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομένο
Πως το κάνουμε:
2. Φτιάξτε τον κιμά ρίχνοντας στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμύδι, τις πιπεριές, τον μαιντανό να σωταριστούν λίγο και μετά προσθέστε τον κιμά, τις ντομάτες, την πάστα, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτηράκι νερό και βράστε 30 λεπτά, φροντίζοντας να μείνει με λίγο σαλτσούλα για να νοστιμέψουν και τα ζυμαρικά.
5. Ρίξτε επάνω απο τα ζυμαρικά σας το μίγμα των τυριών και του ζαμπόν και κουνάμε λίγο με το πηρούνι μας να εισχωρήσουν τα τυριά και λίγο μέσα στα ζυμαρικά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη γεύση, αλλα επιβαρύνεται απο θέμα θερμίδων και αλλο. Αλλωστε αυτό ειναι ενα φαγητό που δέν το τρώς κάθε μέρα και αρέσει πολύ στα παιδιά, αλλα βγαίνει και σε ποσότητα ενα γεμάτο μεσαίο πυρέξ.
Αν χρειαστεί αλλο νεράκι ο κιμάς προσθέτουμε, αυτο το υπολογίζουμε με το μάτι.