Μπριζόλες μπραιζέ
Περιγραφή
Πολύ ζουμερές και νόστιμες μπριζόλες.Τι χρειαζόμαστε:
- 6 μπριζόλες
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού λάδι
- 1/2 κιλό ντομάτες
- 1/3 φλυτζ. κρασί
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένα
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας κοφτές φυτίνη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Βάζομε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζομε μέχρι να ροδίσουν
- Στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα να καβουρδιστούν λίγο και τέλος το σκόρδο να μαραθεί μόνο. Τα αλατοπιπερώνουμε.
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις στίβουμε.
- Παίρνουμε ένα ανάλογο ταψί και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο μαζί με το λάδι του τηγανιού. Τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και βάζουμε στο κέντρο ένα φύλλο δάφνης.
- Επάνω σ αυτά τοποθετούμε τις μπριζόλες, τις αλείφουμε με τη φυτίνη και περιχύνουμε όλο το φαγητό με το χυμό ντομάτας.
- Βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο για μια ώρα.
- Τότε ρίχνουμε το κρασί και περιβρέχουμε με τη σάλτσα τις μπριζόλες.
- Ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμη 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σπαγγέτι και τυρί τριμμένο.


Λίγα μυστικά ακόμα