Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κούπα δυόσμο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 μικρές ντομάτες ώριμες η ένα κουτι κονσέρβα.
  • 1/2 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.σ πιπέρι
  • 1 κούπα λάδι


Πως το κάνουμε:

  1. Σε μιά κατσαρόλα ρίχνουμε τριμμένο το κρεμμύδι μαζί με το λάδι, το μαραίνουμε ελάχιστα.
  2. Προσθέτουμε τις κομμένες μελιτζάνες [βουκίτσες], ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να μαραθούν λιγάκι και αυτές, ρίχνουμε και τις ντομάτες τριμμένες στο μούλτι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο έτσι που το φαγητό μας να τελειώσει με την ντομάτα σαν υγρό και νερό καθόλου.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να βράσει αρκετή ώρα μια και βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  5. Το φαγητό μας έγινε όταν χαθούν σχεδόν όλα τα υγρά του και μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  6. Σερβίρετε με τριμμένο κασέρι και γκούντα αφού το ψήσουμε στο μικροκυμάτων μέχρι να λυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό αυτού του φαγητού είναι, ότι βράζει με τη ντομάτα του, αν βάλετε νερό δεν θα γίνει νόστιμο. Συνοδεύεται με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.....




Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!