Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γίγαντες να γλύφεις και τη γάστρα!

                                        Γίγαντες να γλύφεις και τη γάστρα!



Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι η αυθεντική συνταγή που έκανε η γιαγιούλα μου και γλύφαμε όλοι τα δάχτυλα μας!!!!! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 ντομάτες
  • 1 νεροπότηρο ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ μαΐντανό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά


Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα για 30΄ λεπτα.
  2. Εντομεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες, τη ζαχαρη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα τα προσθέτουμε σε μια κατασαρόλα μαζί με το ντοματοχυμό, το μαιντανό, τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ελαιόλαδο.
  3. Μόλις βράσουν τα φασόλια τα βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε ένα νεροπότηρο νερό από τη κατσαρόλα που έβραζαν τα φασόλια.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει στη γάστρα και ανακατεύουμε.
  5. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 160 βαθμους. Στα τελευταία 10' ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τη φρυγανιά.




Seat
Categories:
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!