
Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου
- Σκόρδο σκόνη
- Αλάτι- πιπέρι
- Πάπρικα
- Τζίντζερ σε σκόνη
- Κάρυ
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
- 1 κ.γλ ζάχαρη
- 500 γραμ. χυλοπίτες
Πως το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το πλένουμε και αφαιρούμε το περιττό λίπος
- Το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά γύρω γύρω και το βάζουμε σε ταψί
- Σκορπίζουμε στο ταψί το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι ακόμη, και το λάδι.
- Προσθέτουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κοτόπουλο
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βλέπουμε αν χρειάζεται συμπλήρωμα το νεράκι.
- Μόλις είναι έτοιμο συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νεράκι και ρίχνουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας να πάνε παντού στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου ανάβοντας την κάτω αντίσταση μόνο, στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό για 8-10 λεπτάκια.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό μέχρι να σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε μπόλικη κεφαλογραβιέρα στο πιάτο μας.


Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για χυλοπίτες μπορείτε να βάλετε άλλο ζυμαρικό ή ακόμη και ρύζι θα προσαρμόσετε όμως το χρόνο ψησίματος.
Κάτι που κάνω συχνά επειδή μ αρέσει και το ρύζι βάζω στη μέση του ταψιού τα κομμάτια του κοτόπουλου και στο μισό ταψί ρίχνω ζυμαρικό και στο άλλο μισό ρύζι έτσι καλύπτονται όλα τα γούστα.